tisdag 12 januari 2010

Gitarrist utan armar - lyssna!

Fotgitarrist på 3rd St Promenade, St Monica dec 2009.

lördag 9 januari 2010

MI till slut



Shaun och Erik som snart ska bli "room-mates" tillsammans med Matt. Alla tre planerar att komma till Sverige i sommar. Spelningar är utlovade också!

Vi fick i sista minuten en rundtur på Eriks skola, MI. Skolan ligger mitt bland alla turister på Walk of Fame (alla stjärnorna i trottoaren, ni vet) på Hollywood Blvd. Vid ingången står en trygg vakt hela dagen och bevakar så att endast elever eller som vi; människor med VIP-pass kommer in genom grindarna. En smal "skolgård/utekorridor" kantad med lektionssal, studio och scen leder in till själva skolan. Där loggar alla elever in med sitt student ID.

Sen följer många korridorer med olika typer av lektionssalar från små pyttebås för trummisarnas enskilda övande till stora salar för keybord, gitarr och bas. En väldig aktivitet pågick i alla rum, vi fick även komma in i "Studio A" som hade ett gigantiskt mixerbord och en mängd andra finesser som jag inte förstår mig på. Imponerande!

Vet inte hur många elever som går på skolan men många är det och en väldig aktivitet var det. Jag förstår att Erik trivs som fisken i vattnet eller ska man säga som musiker bland andra musiker :).

Hemma

Allting tar slut. Även den skönaste semester. Avslutningen på vår Hollywood-LA semester löpte inte riktigt lika smidigt som resten av resan. 30 min försening från JFK gjorde att vi missade anslutningen i Bryssel med typ 5 minuter! Bryssels flygplats är väldigt lång. För att få nya biljetter till annat flyg var man tvungen att gå hela vägen ut till avresehallen (ca 20 min rask promenad) för att sedan passera säkerhetskontroll mm en gång till! Summan av allt blev i a f att Karin o Ludvig hoppade på en kärra till Kph och var hemma vid 14.00-tiden medan Birgitta och jag tog nästa direktflight som gick 15.30 och vi landade i ett kallt och snötäckt Göteborg 17.20 enligt tidtabell.

Så var det bagaget. Den enda som fick sin väska med hem var jag. Övriga väskor fick jag just besked om att de är på Landvetter och körs ut imorgon, utom Birgittas de måste först flygas till Arlanda för att slutligen landa i Norrköping. Håller tummarna att de kommer fram!

Trötta men nöjda såg Birgitta och jag "På spåret" sen somnade vi gott. Försökte räkna ut hur många timmar vi varit på resande fot men gav upp. Lång tid i a f. Vi startade 4.30 med flygbussen från hotellet i LA (torsdag morgon) och var hemma i Lerum vid 19.30-tiden på fredagen. Minus tidsskillnad 9 timmar.

Det hade varit på sin plats med en vacker vinterbild i det här sista inlägget för den här resan men jag har inte fotograferat nå't idag. Det har i a f varit en otroligt vacker vinterdag med 15 minusgrader och gnistrande snö. Stor omställning men när jag väl rotat fram vinterkläder/skor/vantar kändes det inte så kallt. Men det är klart, det är inget väder för nyinköpta Converse tygskor :).

tisdag 5 januari 2010

House of Blues

Karin och Ludvig på Malibu State Beach 5/1.


Så fick vi äntligen träffa Eriks "nya" kompisar; Matt och Shaun. Gitarrkillar från MI. Åt middag på House of Blues, välsmakande och mycket. En kanonkväll med mycket prat om Sverige, Indien och USA. Erik, Matt och Shaun kommer hem två veckor i juni, troligen kommer de till midsommar så vi var tvungna att berätta lite om våra svenska traditioner som midsommarstång och små grodorna.

Frukost på Mel's Drive Inn, bilfärd till Malibu och promenad på stranden. Åter till Beverly Center (ett shoppingcenter i Beverly Hills), där fick vi bevittna inspelningen av NCIS, en tv-serie som jag inte känner till men spännande att se hur de riggar upp allt ändå. Farmor hittade till sist den t-shirt hon letat efter till Martin och alla kunde nöjda och belåtna spänna säkerhetsbältena igen. Men, javisst, klippning på Shorty's skulle vi också hinna med idag. Karin och Ludvig spanade efter frisören efter att madame GPS misslyckats med att ta fram adressen.

Jag höll på att ångra mig men se då hade Karin redan bokat tid :) så det var bara att lämna håret i händerna på en amerikansk frisör som kallade mig "gourdeous" eller hur man nu stavar det. Ni som läser Arvid Källgrens blogg kan läsa om hårklippningen på Shorty's. Jag lämnar det till honom men klippa kan de. Fick tummen upp av Karin!

Ja, sen var det tillbaka till hotellet. Dusch (med duschmössa som jag lånat av farmor för att inte förstöra min fina nya frissa) och sedan ny dust med madame GPS som ledde oss helt fel när vi skulle till restaurangen! Jag vill inte ta på mig att jag skrivit av fel adress, så det så.

Ha en skön trettondag, här har vi kväll och jag ska lägga igen datorn för att förbereda mig för sista turistdagen på den här semestern. Ni hör ju att det är mycket som ska hinnas med :).

måndag 4 januari 2010

En helt vanlig semestermåndag



Vi börjar bli lite mätta på semester nu. Fick kontakt med Erik i går kväll, resan hem från Indiana tog 40! timmar (bilkörning). Han sa att han fått "lite perspektiv" på Norrköpingsresorna. Hursomhelst så hade nyårsfirandet varit lyckat och kul.

Idag skickade vi hem Kent så han får åka o jobba lite. Vi andra håller ut ännu några dagar, det är fler souvenirer som ska köpas och fler Starbucks som ska drickas.






Några bilder från gårdagen och i förrgår, då Kent o jag tog oss en helt egen dag o styrde kosan mot Santa Ynez vindistrikt, norr om St Barbara. Otroligt vackert och förstås gott vin!








M.