söndag 2 augusti 2009

Grattis PA och Selma!


Jag vill skicka ett STORT grattis till Per-Arne Petersson och Selma eller Quality PFB som hon heter "på riktigt". Idag vann de sitt heat (1,50) på SM i hästhoppning för seniorer i Hammarö och slutade som 13 i klassen! Riktigt roligt att få den SMS-rapporten! PA och Selma tävlar för Nääs RF.

Bra bok?

Hej igen!

Har precis avslutat Lars Keplers nya kriminalroman "Hypnotisören" som jag beställde på semestern. En tegelstensmodell av en ny och för mig okänd författare, det var för spännande för att låta bli när nyhetsbrevet kom. Vips, så hade jag beställt den.

Vad jag tyckte om den? Delvis väldigt spännande och mycket otäck, författaren verkar vara väl insatt i sjukhusrutiner och metoder. Kväll ett kunde jag inte lägga ifrån mig boken och när jag till slut, vid tvåtiden insåg att jag var tvungen tordes jag inte släcka lampan ... Jag kan inte bestämma mig för vad jag egentligen tycker om boken, huvudpersonen kriminalpolisen Joona verkar vara en sansad man men som varje huvudperson måste han ha något speciellt och i det här fallet är det "vad var det jag sa" dvs han har alltid rätt till slut. Vi får se om det följer hela serien, enligt en intervju i Amelia lovar författaren att det ska bli fler (åtta?) böcker.

Det som irriterar mig mest är att Lars Kepler är en pseudonym och jag funderar mera på vem det är som skrivit boken än vad jag tyckte om den! Jag är nyfiken och vill veta! Kvinna, man, okänd eller jättekänd?

Hej hopp ha en skön kväll. För mig väntar Friskisgympa klockan 19.00, tur att det finns ihärdiga ledare som ser till att man kan hålla igång hela sommaren!

Monika